FF HELEMAAL RUK!

Nee, het gaat niet goed. Dus luister naar me!
FF HELEMAAL RUK!

Herken je dat? Dat het gewoon even niet goed gaat? Gedoe op school, haat op sociale media, geldproblemen, erbij horen. En dan al die f*cking problemen op de wereld. Eerst corona en nu een oorlog.

Veel jongeren hebben hiermee te maken. Veel meer dan je denkt! Iemand uit je klas, van je werk, misschien zelfs je beste vriend of die leuke meid of jongen uit de klas. Problemen en gedoe waardoor hun leven vaak extreem ingewikkeld wordt. En juist dan zou het oké moeten zijn dat er iemand luistert en dat er ruimte is voor het gevoel: het gaat gewoon even niet goed. Niet met mij, niet met een vriend. Kortom: FF HELEMAAL RUK.

Begrip hiervoor is van groot belang!

Daarom organiseren de Aanstichters in de week van 14 tot en met 20 maart de actieweek FF HELEMAAL RUK! Met regionale en landelijke acties wordt aandacht gevraagd, met als doel jongeren een podium, hoop en perspectief te bieden.

 

Wat houdt de week in?

Het thema van deze week in ‘Hoor mij!’
De actieweek is er voor en door jongeren. Voor jou dus ook. We vullen de week met gesprekken, muziek, dans, video’s, whatever! Om iedereen te helpen en te laten inzien dat het oké is om je ff helemaal ruk te voelen. En om te laten zien dat er altijd een uitweg is, hoe lastig deze ook te zien is. Initiatiefnemers zijn de Aanstichters: de jongerentak van stichting Socialrun. We maken content over jongeren die in de maatschappij niet als mainstream worden gezien. En daarmee laten we zien dat #FFHELEMAALRUK oké is.

Tijdens de actieweek is iedere jongere welkom. Bijvoorbeeld jongeren die in de coronacrisis een sociaal gemis voelen, zich herkennen in de verhalen van de Aanstichters of gevoelens hebben van eenzaamheid of somberheid. Als zij hun eigen verhaal in hun eigen vorm delen met elkaar geeft her- en erkenning. Hoe meer verhalen worden gedeeld, hoe meer steun en begrip er is. Van 14 tot en met 20 maart staan onder meer de volgende activiteiten gepland:

  • Lancering nummer FFHELEMAALRUK van Carlijn Mol & MIXBYBECIO
  • Inclusiegasten, gesprekken op het luisterbankje tussen Jason Bhugwandass & Frank Bonekamp en tussen Carlijn Mol en Frank Bonekamp
  • Boksworkshop van Amira
  • Podcast FFHelemaalRuk
  • Live op Tiktok en instagram en Tiktokfilmpjes
  • Ingewikkeld on tour (Jason & Carlijn lossen je rubix cube op)
  • Winacties!

Bijzondere ervaringen

Twijfel jij wel eens over wat je ziet, hoort of voelt of de dingen meemaakt? Kijk dan eens op: eerderisbeter.nl

We hebben jou ook nodig!

Dit alles doen wij uiteraard samen met jou. JIJ bent belangrijk! #Meedoeniswinnen en iedere jongere is welkom om deel te nemen. Hoe meer verhalen wij samen kunnen laten horen en delen, hoe meer we elkaar tot steun kunnen zijn en begrip kunnen creëren.

Je niet oké voelen, FF HELEMAAL RUK, mag! Sterker nog, vertel erover. Daarmee geef je hoop en perspectief. Doe mee en wees creatief. Schrijf, teken, zing of dans jouw verhaal. Stuur jouw initiatief naar [email protected]hters.nl. Gebruik in de week van 14 tot en met 20 maart in al je online posts de hashtag #FFHELEMAALRUK en #meedoeniswinnen.

Doe mee! Stuur jouw initiatief (verhaal, foto’s, gedicht, video) naar [email protected] Gebruik in de week van 14 tot en met 20 maart in al je online posts de hashtag #FFHELEMAALRUK en #meedoeniswinnen.

EEN INITIATIEF VAN:

GESPONSORD DOOR:

© 2022 #FFHELEMAALRUK
magnifier